Eveline Nugraha

Ik vind de zanglessen bij Delight Coaching erg fijn, omdat Britt en Suzan hele leuke mensen zijn. Bij hen voel ik me altijd welkom en op mijn gemak. Tijdens de zangles kan ik me daardoor goed ontspannen, waardoor mijn zangkwaliteit ook weer verbetert. Ze kunnen kritisch observeren waar mijn zwakheden liggen en komen met veel ideeën hoe we daaraan kunnen werken, maar geven ook veel ruimte voor mij om mijn eigen liedjes te kiezen en te vragen waarin ik zou willen groeien.

We hebben veel aandacht besteed aan ademhalingstechnieken en ik heb gemerkt hoe belangrijk dat is. Ik heb ook geleerd dat veel aspecten met een bijna psychologisch trucje verholpen kunnen worden, zoals het doen alsof je schildert met je vinger om vloeiender te zingen, of naar beneden wijzen wanneer je hoog moet zingen. Het heeft mij bewezen dat stemgebruik en mindset minstens net zo belangrijk zijn als je stembereik.

Ik zou deze zanglessen aan iedereen aanraden die serieus wilt leren zingen. Ik heb onwijs veel geleerd in een korte tijd en ben zelfzekerder geworden in mijn zangkunst. Zeker als je christen bent, zou ik Delight Coaching aanraden, omdat Britt en Suzan ervaring hebben in aanbidding leiden. Ik vond het heel tof om het met ze te hebben over tekstbeleving, en om dat te kunnen doen met een aanbiddingslied was heel speciaal.